2022-08-01 36 瀏覽
星期日放假去左山頂行下諗住等日落睇夜景。趁未入黑之前想先去食個晚飯醫醫肚先🤤。山頂既餐廳好多都貴貴貴😵‍💫。想搵間靚靚地但唔太貴既餐廳都真係有d難度🥲。不過~~又真係比我搵到間得意既餐廳wo🤩。原來Lockeroom 係山頂都有分店,之前食過油麻地既店覺得好唔錯,山頂店更大更靚tim ar😍😍! 大量足球裝飾,連餐具都富有心思,大量打卡位,大人細路都會好鍾意🥰。鹹蛋黃雞中翼(5件)$88🐥至愛鹹蛋黃既我點可以唔嗌呢個呢~雞翼大大隻,雖然炸過,但一d都唔油膩,鹹蛋黃醬香濃幼滑,唔會太過濃厚,薄薄一層包裹住雞翼,食落滿口鹹蛋香氣,真係好滋味😚。蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律 $158 🥗一上桌真係“嘩”左一聲,獎杯形既沙律容器真係好靚呀,勁吸晴。芒果甜🥭,木瓜爽脆,牛油果好軟滑🥑,沙律菜新鮮🥗,食落酸酸甜甜🍋,冰冰涼涼,好fresh,炎炎夏日無胃口,食份沙律真係好開胃。日本直送鰻魚意大利燴飯 $158朋友最愛就係鰻魚🤣,指定必點既菜式。最正係鰻魚原條上👍而且唔細條,影相一流,份量夠晒多,鰻魚烤過充滿魚油香,鰻魚汁已經充分滲透係魚身,食落香軟可口。意大利燴飯creamy可口,唔會煮過熟/太生,保持著

鹹蛋黃雞中翼(5件)$88🐥

蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律 $158 🥗

日本直送鰻魚意大利燴飯 $158
朋友最愛就係鰻魚🤣,指定必點既菜式。最正係鰻魚原條上👍而且唔細條,影相一流,份量夠晒多,鰻魚烤過充滿魚油香,鰻魚汁已經充分滲透係魚身,食落香軟可口。意大利燴飯creamy可口,唔會煮過熟/太生,保持著口感,唔錯。表面仲淋上平時食章魚小丸子嘅醬汁,仲有木魚絲,好日系🇯🇵,好似返左家鄉咁。🥺

孜然沙嗲串燒(豬牛羊雞)$138🐖🐂🐑🐓
一份有齊4種不同既肉類好抵食。咩肉都有齊晒,岩晒有選擇困難症既我🤭。肉串烤得香口,帶有微微焦香,唔會烤過龍,仲保持住肉汁🤤。配有2款醬汁,平時食開既沙嗲汁,同埋另外一款綠色既泰式醬汁。作為重口味人士既我,沙嗲汁對我黎講就略為稀左小小,如果濃厚返d就更好。但係另外個泰式醬汁我真係好鍾意😍濃濃既青檸味,酸酸甜甜真係好解油膩。

拉格啤酒 $68🍻🍺
平時比較少見到既牌子,味道清新易入口,飲落似係手工啤嘅味道😆I like it 👍!

2 玫瑰荔枝紅茶 $46 🫖
估唔到荔枝同玫瑰又幾match wo. 玫瑰味都幾香濃,但又唔會蓋過荔枝既香氣。提示:唔中意飲甜野既朋友,落單時要記得嗌小甜呀~😝

2022-07-31
5 分鐘 (堂食)
  • 鹹蛋黃雞翼