2019-08-25 23 瀏覽
大難得放假,一於揸車帶女朋友上山頂行下拍下拖!🥰同女朋友食完Lunch見到隔離有間Mina House,原來有得食甜品放題嫁,$158任食兩個鐘,我女朋友見到即係雙眼發光係咁拉住我話想食,一向聽話既我就當然二話不說Say Yes🤣🤣餐廳環境好舒服,最緊要係可以對住香港靚景嘆茶食甜品,唔怪得知見到咁多情侶嚟呢度打卡啦。入正題啦!總共有10幾款既甜點係中央位置既餐車上任拎,其中五款主打蛋糕最吸引,味道比得上喺五星級酒店或者大牌子蛋糕店食嘅蛋糕嫁🤩🤩🤩我自己偏好無咁甜同清新少少既蛋糕芒果熱情果蛋糕芒果同熱情果係Perfect match酸酸甜甜好開胃
草栗子蛋糕海綿蛋糕上面鋪滿栗子蓉,超勁栗香,好正!伯爵歌劇院蛋糕呢款係女朋友最鍾意食嘅蛋糕,杏仁配海棉蛋糕加埋朱古力mousse,食到香脆既口感,層次夠哂豐富!巧克力蛋糕超濃朱古力味,甜而不膩,岩哂女朋友呢個朱古力控值得推介嘅仲有香草紅桑子杯同柑子撻紅桑子中和左雲呢拿嘅甜味,好夾柑子撻既撻皮好香牛油味,配埋焦香既柑子忌廉,賣相精緻又好味😍最後食埋消暑雜果杯就超滿足啦!
大難得放假,一於揸車帶女朋友上山頂行下拍下拖!🥰

味道比得上喺五星級酒店或者大牌子蛋糕店食嘅蛋糕嫁🤩🤩🤩

我自己偏好無咁甜同清新少少既蛋糕

芒果熱情果蛋糕
芒果同熱情果係Perfect match
酸酸甜甜好開胃

草栗子蛋糕
海綿蛋糕上面鋪滿栗子蓉,超勁栗香,好正!

伯爵歌劇院蛋糕

巧克力蛋糕
超濃朱古力味,甜而不膩,岩哂女朋友呢個朱古力控

值得推介嘅仲有香草紅桑子杯同柑子撻

紅桑子中和左雲呢拿嘅甜味,好夾

最後食埋消暑雜果杯就超滿足啦!