走到去華富食茶記咁得閒?因為麗絲快餐店係一間老舖,華富邨咁啱又keep到香港舊屋邨嘅味道。講明先,麗絲係間街坊茶餐廳,所以唔好預有「哇」一聲咁surprise嘅心態嚟呢度食嘢。呢度搵到嘅係市區同新界好耐好耐都唔再復見嘅屋邨人情味,市區嘅邨又重建,新界嘅邨又越嚟越多唔知咩人入嚟住,得返港島先搵得返真正嘅香港。 😋 牛脷包+薯條 $31 食物就真係普通㗎喇,即炸畀你算係咁😗 牛脷包就真係得牛脷加個包,好彩塊牛脷唔乾,軟腍腍,所以成個包都唔會覺得乾~ 😋 蝦多士 $27 講起就好笑,我哋4個人去食,但得3件蝦多士,不過喺牛脷包碟薯條度搵到多隻蝦,唔知點解,唔知有心定無意,咁我哋就可以4個人share🤪 隻蝦好爽口,加埋沙律醬同兩塊包都幾夾~ 講到人情味,我哋去嗰日撞正麗絲啲姐姐整蛋糕,佢哋整咗個朱古力芝士蛋糕,同場有幾個伯伯喺度試食同吹水,真係好happy同好似一家人咁🥰 不過小編and friends緊係無份食啦,我哋都唔係熟客☹️

😋 牛脷包+薯條 $31
牛脷包+薯條