呢間店舖我係喺香港川菜關注群組睇到,我見到有唔少人去食咗,好似幾吸引咁,所以我都去咗試吓💕📋🌟推介 $168 山城毛血旺(大辣,中麻辣)佢個份量比我想像中要多好多,佢啲配菜全部係我嘅最愛🫶🏻呢個價錢嚟講10分抵食。👇🏻配菜:🔅鴨血 -色澤紅潤,吸引食慾,不過偏薄身。但軟嫩入味,吸飽了湯汁精華。🔅肥腸🔅午餐肉🔅牛柏葉 🔅牛肉 -很嫩🔅芽菜🔅豬肚🔅白菜🔅薯粉 -吸曬啲湯汁💕好入味!🌟 一上枱已經好香😋可以見到佢落咗好多唔同嘅乾辣椒、大紅袍辣椒同埋花椒等,個嘴越食越麻,食到汗流浹背。一個字,正!📋$228 川味麻辣小龍蝦🦞每個個頭都好大🙌🏻龍蝦殼好硬👍🏻肉質好新鮮緊實。小龍蝦入邊仲加埋啲魔芋絲。味道十分不錯,整體來講都值得一試。📋 🌟推介 $78 酸辣魔芋豆腐(唔知小龍蝦入邊都有魔芋絲😂早知道就叫其他嘢食)但食落去好驚喜!可以食到好香嘅泡椒味🤤爽滑的魔芋与爽口的泡椒融合,再配上小米椒同豆腐,好食到停唔到落嚟。‍⚠️雖然叫咗大辣,但我個人覺得個辣度同平時食開嘅中辣差唔多,建議食得辣嘅朋友仔可以叫特辣🤣💘好難得食到咁正宗美味嘅川菜。🏘餐廳環境闊落乾淨。氛圍熱鬧,似室內大排檔,見到其他枱人手一支啤酒

📋🌟推介 $168 山城毛血旺(大辣,中麻辣)
👇🏻配菜:
🔅肥腸
🔅午餐肉
🔅牛柏葉
🔅牛肉 -很嫩
🔅芽菜
🔅豬肚
🔅白菜
🔅薯粉 -吸曬啲湯汁💕好入味!
越食越麻,食到汗流浹背。一個字,正!

📋$228 川味麻辣小龍蝦🦞

💘好難得食到咁正宗美味嘅川菜。

🏘餐廳環境闊落乾淨。氛圍熱鬧,似室內大排檔,見到其他枱人手一支啤酒🤣

💰另外仲叫咗兩支王老吉+一碗白飯 連埋加一服務費 一共563元
人均消費大約140元

️ 🤵🏻🤵🏻‍♀️好熱情好客😂有禮貌👍🏻佢舖頭雖然係手機落單,但係啲服務員會成日過嚟關心你問你仲有冇嘢要幫手落單。

📍 地址:川味魚館 (佐敦)
佐敦德興街18號德成軒地舖
川味麻辣小龍蝦