2021-10-14 38 瀏覽
約咗男友去銅鑼灣食晚飯,今日揀咗食川菜😆🌶上到嚟餐廳當下嘅感覺係: 好靚呀!裝修好精緻加埋個無敵靚景,未開始食飯已經賞心悅目🥰。我哋首先嗌咗幾款小食,青椒皮蛋、蒜泥拍青瓜、酸辣魚皮。我個人就最喜歡酸辣魚皮,魚皮夠晒爽脆,配搭酸酸辣辣嘅醬汁,好上癮又夠晒開胃🤩。主菜我哋嗌咗水煮辣牛肉、黃金南瓜。第一次試水煮系列🤭我覺得幾好食,因為唔係死辣、辣到呀媽都唔認得。辣中帶點油香,而且牛肉超級滑嫩、寛粉吸晒啲精華夠晒入味😋😋如果配埋白飯簡直一流!另一個主菜係黃金南瓜,口感綿綿嘅南瓜表層沾上蛋黃醬,感覺好新鮮,唔錯!最後再上埋甜品,紅糖冰粉🤰🏻,坊間比較少有嘅甜品,食完辣嘢再配埋呢個甜品,係一個完美嘅ending🧚🏻‍♀️