2023-04-21 502 瀏覽
間唔中都會試吓啲小炒,呢間🌼二號廚房🌼都係第一次嚟,佢哋係川菜為主,呢度除左粤菜之外,仲有好多款川菜,例如酸菜魚,烤魚,毛血旺,水煮魚,乾鍋等,任君選擇,今晚試咗佢哋嘅小炒,應該超級有鑊氣😆🦆清宮樟茶鴨/半隻 $88 :半隻既樟茶鴨三個人食啱啱好,佢嘅外皮超脆😆,果然係有樟茶鴨嘅風味,貨真價實,份量真係有足足半隻咁多,佢嘅味道非常獨特,好難形容出嚟,食落好似有茶葉嘅芳香,肉質嫩滑唔使加任何調味料都可以直接食,口感一流👍🏻🐸乾鍋田雞 $128 :干鍋類嘅小菜都係第一次食,呢一款干鍋田雞鑊氣認真夠晒霸氣,首先用生蒜頭,紅青辣椒爆香,再加芫荽吊味,將田雞肉切件,每一件都非常入味,佢有辣到可以揀,我哋就嗌咗Bb辣,覺得啱啱好,夠晒惹味😋🥬爆炒萵筍絲 $78 : 萵筍絲要夠新鮮同夠爽先至好食,呢一道爆炒萵筍絲加入辣椒,微微爆香,食落清清淡淡咁又有啲味😌,雖然睇落都比較多辣椒,但係其實食落都唔算好辣🥪香煎順德蓮藕餅 $68 :呢度伴酒小食又幾特別👍🏻,佢嘅賣相有少少似炸魚餅,外面煎到金黃色,食落香口,裏面有滿滿既蓮藕粒,再配肉粒,夠晒入味🤤🍰紅糖糍粑 $38 :呢款甜品係當地傳統小食,裏面主要係糯

🍰紅糖糍粑 $38 :呢款甜品係當地傳統小食,裏面主要係糯米,將佢煮熟再加入其他調味食落質感好似糯米糍,之後外層沾上❤️紅糖,味道幾特別😍