2018-02-07 105 瀏覽
今晚好朋友係觀塘某party room攪bb百日宴。因為一早講明得少量cupcake,零食同飲品,所以上去前就約左個朋友係附近食d野打左底先見到貌似茶記,但又四正d, 裝修唔錯既LM Cafe,就入左去食Tea嘞外表係厚切西多士實情係邪惡芝士流心西多士切開d芝士真係流出黎架多士外面少少脆,入面好鬆軟。芝士香滑,但唔漏,好好味黑松露薯條用粗波浪薯條已經要加分加上佢係即叫即炸 熱辣辣,完全無油益味,香脆可口。呢個黑松露醬不得了不得了!!超濃黑松露味,又香又滑不過我朋友話薯條點都係襯茄汁好,哈哈。仲好,我點哂又係邪惡甜品出場香蕉朱古力窩夫拌芒果雪糕。窩夫好味,略嫌唔夠脆。不過有超濃朱古力醬同幼滑Cream補番,依然正!最後歎埋呢杯經典紅豆冰雪糕本來紅豆冰係無雪糕球的,但問左店員原來加$13可以要雪糕,梗係加埋先完美啦個雲呢拿雪糕球真係好正~~紅豆硬度又適中,有d咬口,好飲!

外表係厚切西多士

實情係邪惡芝士流心西多士

切開d芝士真係流出黎架

多士外面少少脆,入面好鬆軟。芝士香滑,但唔漏,好好味

黑松露薯條

用粗波浪薯條已經要加分
加上佢係即叫即炸 熱辣辣,完全無油益味,香脆可口。
呢個黑松露醬不得了不得了!!超濃黑松露味,又香又滑

不過我朋友話薯條點都係襯茄汁好,哈哈。仲好,我點哂

又係邪惡甜品出場

最後歎埋呢杯經典紅豆冰雪糕

個雲呢拿雪糕球真係好正~~紅豆硬度又適中,有d咬口,好飲!