2018-11-18
自從係觀塘工業區食過多次水準唔錯嘅餐廳,已經對工業區嘅餐廳改觀鳥,今次傾完生意,係樓下見到有間裝修唔錯嘅餐廳,吸引咗我入去幫襯。點咗一紅一白湯,足料,由其係羅宋湯,記憶中未飲過羅宋湯會咁大舊牛腩。食親鰻魚飯,都係得果半條,餐牌上見到有個原條鰻魚鐵板飯,都只係68蚊喎,我單單買條燒鰻魚最平都成40蚊啦,重要鐵板上,唔洗多考慮啦!另外再點咗一個7成西冷牛扒,后來先知道原來加錢可以轉鐵板,總之加錢啦!原本想點8成,但經驗話我知餐廳通常都會煮過咗火,所以點生小小,但牛扒上枱后,又真係7成喎!聽話喎!牛扒點咗蒜蓉汁,個蒜蓉汁絕對係驚喜,其他餐廳D扒汁味道經常過重過咸咸過我,我自問重口味都頂唔順!但眼前嘅蒜蓉汁味道啱啱好,再加上牛扒本身已經入味,即使點埋蒜蓉汁一齊放入口都唔會出現味道過重,抵讚啦!西冷牛扒本身已經入味,唔需要點汁已經好好味,所以我都無點太多蒜蓉汁。原條鰻魚飯無吹水真係原條上,再加上底部有飯焦,一次過滿足哂兩個願望!鰻魚入口無渣,塊鐵板係熱辣辣,咁嘅價錢有咁嘅質素,Like 爆囉。