餐廳: 一冰廳
資訊:

2021-06-12 1033 瀏覽
最近喺九龍灣工廠區搵度間平靚正嘅茶餐廳,入面個常餐真係好值得一試🤩同埋蛋包飯都好正,係香港十分少見好食又平嘅蛋包飯😍雖然係位於工廠區有啲偏遠,但去開果頭真係要去試吓☺️不過要留意返呢間餐廳係6點收工,唔係到時摸門釘就唔好😂常餐A: 鮮粟米忌廉湯配稻庭烏冬 $52角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗粟米忌廉湯係超濃郁🤩而且味道好夠同又唔太咸,揀咗烏冬完全係似食緊日式果啲沾麵咁🥰鍾意粟米湯嘅人必定要食👍🏻同埋佢個炒蛋同多士麵整得唔錯,蛋夠滑多士係烘底😍唯獨係食晒成個餐會有啲溜🥲同食一餐一樣都會好飽☺️芝士咖哩蛋包飯配日式炸雞 $59角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑蛋包飯重點係汁同蛋,蛋同常餐嘅炒蛋一模一樣,都係夠滑但唔夠蛋香☺️但啲汁就比較有驚喜🤩芝士汁感覺係忌廉蘑菇撈芝士汁,送飯一流👍🏻咖哩汁就偏日式但又唔太甜,配炸雞同送飯都唔錯☺️而且呢個飯特色係可以自由揀2款汁同埋可轉其他餸,所以食幾次都唔會悶🥰最重要係價錢好抵食,CP值都算高😍

常餐A: 鮮粟米忌廉湯配稻庭烏冬 $52
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗