經官塘工作嘅朋友介紹,今夜就同家人一行四人來到位於官塘工廈區嘅尼間韓家試試,朋友話個4人餐好抵食啱曬我地店面細細,尚算整潔,牆上平板電視📺播著k-pop,好韓feel,感覺不錯我地去到八點左右,店面坐無虛席,我地都等左十五分鐘左右先有位,一坐低就比個韓式炸雞🍗任食餐牌吸引住,138一位超抵食,但最後都係揀左比較多完化嘅四人餐前菜好開胃,有芽菜,泡菜同薯仔,好入味豆腐麻醬沙律🥗,賣相吸引,沙律菜新鮮爽脆,豆腐配麻醬好夾,不錯韓式飯糰🍙波波,即係紫菜碎撈飯,紫菜好脆,非常特別韓式飯捲,包得夠實,材料豐富,調味恰當無骨炸雞🍗,蜜糖柚子味,炸雞炸得香脆,裏面肉質嫩滑,配上蜜糖同柚子醬,味道清新我地仲追加左半份醬油蒜香無骨炸雞🍗,尼種口味比較惹味韓式烤肉配生菜,䐁肉炒得好香好入味,洋蔥味完全滲入左䐁肉再用爽脆嘅生菜包著食,可加小小韓式辣醬,真係滋味無窮,我地一家人都好鍾意尼味菜推薦雜菜煎餅,煎得好香脆,材料亦好足,但有小小油豆腐湯,豆腐好滑,湯有啲辣,配白飯一碗,最後比好辣嘅叔仔ko左,佢話好正,勁凍柚子蜜一大瓶,冰涼解渴又潤喉,啱曬食完炸雞🍗飲這個4人套餐只係$498,有咁多野食,真係好抵,本
啱曬我地

前菜

前菜好開胃,有芽菜,泡菜同薯仔,好入味

豆腐麻醬沙律🥗

韓式飯糰🍙波波

韓式飯糰🍙波波,即係紫菜碎撈飯,紫菜好脆,非常特別

韓式飯捲

韓式飯捲,包得夠實,材料豐富,調味恰當

韓式無骨炸雞🍗

我地仲追加左半份醬油蒜香無骨炸雞🍗,尼種口味比較惹味

韓式烤肉配生菜

韓式烤肉配生菜,䐁肉炒得好香好入味,洋蔥味完全滲入左䐁肉
推薦

什菜煎餅

雜菜煎餅,煎得好香脆,材料亦好足,但有小小油

嫩豆腐湯

凍柚子蜜

凍柚子蜜一大瓶,冰涼解渴又潤喉,啱曬食完炸雞🍗飲

這個4人套餐只係$498,有咁多野食,真係好抵,本人極之推薦,大家有機會一定要來試試

前菜
豆腐麻醬沙律🥗