餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

2021-03-03 171 瀏覽
# 荃灣美食 #小蓮星呑食荃灣🔻 The 5B Private Corner荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈5樓B室/🧃Green day Breakfast $78 餐廳好貼心,有專為素食人士而設嘅素菜Menu,仲有幾款可以選擇。朋友揀咗green day breakfast, 內容好豐富,包括法式牛角包、炒蛋、烤珍寶蘑菇、田園沙律、茄汁豆、薯餅,首先賣相好吸引,牛角包焗到好香,酥皮夠酥脆。炒蛋好滑,沙律菜好新鮮,薯餅亦都夠趣,唔會有一陣油溢味,整體非常唔錯。/🧃甘荀湯 養生紅棗蜜 +18加$18就可以變套餐,今日有甘筍湯飲,個湯好綿滑,唔會有甘筍嘅顆粒,但係都飲到甘筍嘅香甜,感覺好健康。/🧃慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬 $148小妹呢排Keto, 本身配菜可以揀薯菜或者意粉,餐廳幫我轉做全部沙律菜,正!首先沙律菜淋左橄欖油,非常香,而且夠新鮮,份量又多。慢煮黑毛豬,成塊扒好嫩滑,肉質亦都鎖左喺豬扒入面,冇過分調味,食到豬扒本身嘅鮮嫩,除咗自家製蘋果醬,佢亦都備有芥末比客人選擇,淺嘗左一啖蘋果醬,蘋果甜味十足,可以中和到肉膩。整體來講都唔錯。#food #foodie #hkf
# 荃灣美食 #小蓮星呑食荃灣
🔻 The 5B Private Corner
荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈5樓B室

🧃Green day Breakfast $78

🧃甘荀湯 養生紅棗蜜 +18

🧃慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬 $148

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig