2015-10-29
第一次寫食評,如果悶親大家唔好介意因為有一個知心好姊妹將會係今個星期日受浸,我上網搵到間種籽書室,所以相約其餘兩個姊妹去買受浸禮物順道聚一聚,買完禮物之後,大家都見有少少餓,又咁啱食晏時間,書室行入少少就係呢間餐廳,加上又唔係好洗等位,一行三個人入咗去。場內環境都好大,都幾舒服,算係工廠區中既小綠洲,我地都以為無卡位座,坐另一個枱都無所謂,突然場內有個侍應手腳快,而且反應好快,啱啱走咗無耐既卡位比我地望下菜牌,有熱食有凍食,又有西餐又有類似日式既餐食下,問下其餘兩個姊妹有咩想食,只係一句話唔會食好多野!咁只好我幫手諗下啦!叫咗個地獄府雞扒凍烏冬,香燒羊仔腿配意粉同埋金禾田特式薯餅。講下呢個烏冬,烏冬好滑溜,辣汁好香好辣,味道好似平時涼拌海蜇個種汁差唔多;但辣啲,份量都夠食;雞扒燒得顏色尚算均勻,雞肉肉質嫩滑,唔嚡口。跟住香燒羊仔腿配意粉,醬汁唔係好多,汁味道偏淡,兩位姊妹嫌味道唔係好夠味道,羊腿都好多肉,可惜有少少難切;但食落肉質中規中矩,意粉如果多少少汁應該會更好味。金禾田特式薯餅,炸得嚟食落唔會話好膩,裡面薯仔味都幾濃,裡面有一啲既牛肉碎粒;如果旁邊醬汁係沙律醬應該一絕總括呢一餐食
呢間餐廳,加上又唔係好洗等位,一行三個人入咗去。
一句話唔會食好多野!咁只好我幫手諗下啦!
地獄府雞扒凍烏冬
香燒羊仔腿配意粉
金禾田特色薯餅
總括呢一餐食得好匆忙但味道唔會話好唔掂既!