餐廳: 永興冰室
資訊:

冰室裝潢沒甚特別,其他食物無論價位、味道都叫正常,所以呢篇食評只講雪山梳乎厘話說打左去話想食,老細叫我地12點左右先好到,因為師傅未返,12點準時去到,點知個師傅未返到,照食左正常野食博等到,食到成點都未返只好離開留左電話,之後2點幾話師傅返左,可以整到,即刻飛返黎當下午茶,點知,我錯了。88蚊本來就覺得貴貴地,但之後來到見到,有差不多1/3張臺大,高起碼有兩部電話高,4個人食以食左少少野先來,都有點吃力。呢個雪山疏乎厘唔係日式空氣劉海類,非食空氣系列,而係用上蛋白焗出軟淋口感,老細話呢度有十幾隻蛋,記得3-4個人去食,高脂高熱量(別以為只得蛋白,仲有大量糖同牛油同cream等)食落口都幾鬆,個人最鐘意食面帶焦燶部份,中間的蛋白好有咬口,底部的更精彩,更燶,要用匙更挖大大話話都食左半個鐘呢個雪山疏乎厘頭,抵食的,但叫多幾個fd子來吧

點知,我錯了。

88蚊本來就覺得貴貴地,但之後來到見到,

呢個雪山疏乎厘唔係日式空氣劉海類,非食空氣系列,
而係用上蛋白焗出軟淋口感,老細話呢度有十幾隻蛋,
記得3-4個人去食,高脂高熱量
(別以為只得蛋白,仲有大量糖同牛油同cream等)

食落口都幾鬆,個人最鐘意食面帶焦燶部份,
中間的蛋白好有咬口,底部的更精彩,更燶,要用匙更挖

2017-10-05
  • 雪山疏乎厘