2018-05-30
第一次喺open rice寫食評,因為呢間所謂燒肉放題實在差得太誇張...我同幾位朋友一入座 個個都feel唔到個冷氣有風吹出黎,開埋爐燒肉 啲煙焗住我地,好似去咗bbq咁,大排檔都涼過佢!同個staff講,佢話已經開到最大,成餐飯濕住條頸食。到食物質素,老實講人均三百零蚊 點知野食質素差過一般二百蚊嘅放題,刺身一見到已經知唔新鮮 唔甜又唔太凍。連wasabi都要喺ipad度order 既混亂又唔貼心。以為 一口牛實無死啦?錯啦,連咁基本嘅野都可以煮到無味,好似食緊瘦肉咁!真係一邊食一邊嘆氣。另外,企reception個男職員埋枱時態度惡劣,語氣強硬 眼神凌厲,明知個下欄箱近客都照樣 “乒鈴乓啷” 扔啲碟入箱,仲要幾次。未試過不餐廳差到我想寫食評,佢係第一間!叻仔希望呢間野日後各方面嘅質素係對得住個價錢,唔好要啲客比錢買難受。
未試過不餐廳差到我想寫食評,佢係第一間!叻仔