2017-10-15
見好耐冇去和民食飯,今晚就去食下。估唔到越黎越差。點左幾樣野:和民沙律、海老刺身、芝士烤雞、炸水牛芝士同埋煱燒牛肉烏冬。首先黎左個沙律,感覺正常,不過不失。再黎海老刺身,除左細隻啲同唔係咁新鮮外,都算還可以接受。再黎上台就係芝士炸雞同炸水牛芝士。個芝士炸雞一啲唔熱,只係暖暖地,外面啲脆皮就好明顯炸過龍,入口硬到想吐返出黎掟人。至於炸水牛芝士,正確啲黎講,應該叫佢炸水牛芝士殼。佢炸到過曬龍,啲本應起入面嘅芝士漏走曬。得返啲殼上台俾人食,真係估佢唔到,岩都可以上台俾人食。食完啲炸水牛芝士殼已經成肚火,最後上台係煱燒牛肉烏冬。又係煮到過曬龍,啲牛肉又嚡同份量整少。成個煱上台果陣同出面天氣一樣打曬風咁,賣相仲差過好多廿幾三十蚊碗牛腩河。成餐三百幾蚊找數,感覺唔值呢個價位。
成餐三百幾蚊找數,感覺唔值呢個價位。