2021-04-18 129 瀏覽
星期六我通常都會出去食,但因為唔太舒服既關係就近近地落樓下食呢間街坊飯堂食個頹飯算數唔舒服既關係就連飯都唔想食,就叫個濕濕地既雲吞麵加凍檸茶,雲吞麵都算正常水平既,一碗雲吞麵都有五粒雲吞,唔知做咩依家枱枱都無晒啲調味,辣椒油,鼓油,浙江醋通通欠奉,下下要問待應拎就老土啦😞檸檬茶都算正常既,朋友就叫左個午餐四寶飯,飯量我覺得偏少,未必個個食得夠飽唔知係咪轉左手,佢杯奶茶可以講得上係不知所謂,我個人認為一間茶餐廳最重要既唔係食物,而係杯咖啡同奶茶,唔係話要求到你係咩奶茶皇,起碼都要做到基本水平啦,佢依家杯奶茶,我認為呢間餐廳係可以執得,以前係好好飲架,唔出去近近地都可以頂下癮,依家變成咁都真係幾可惜不得不提,待應有個白頭髮戴眼鏡既阿叔態度都幾差,唔係一次半次,好似厭世唔想撈咁