布袋澳充滿歷史足跡的漁村 海鮮酒家 真係勁耐無入過布袋澳啦 今日心血來潮就嚟呢度感受一下海邊漁村風貌 週末週日可以暫時遠離繁囂 行吓漁村 望下海 都幾療癒😄 觀光之餘 梗係要品嚐買海鮮啦😉 海鮮酒家臨近海邊 坐喺度可以望住過海食海鮮 都幾正🥰 龍蝦鮑魚二人套餐$598 芝士開邊龍蝦古法蒸鮑魚(兩隻)招牌阿翁蜆湯郊外油菜開邊龍蝦伊麵底 分量十足 龍蝦開左邊之後食起嚟好方便 肉質鮮嫩彈牙 芝士味濃郁 正😋😄鮑魚肉質鮮甜 用刀叉食就最正🥰蜆湯超清甜 蜆肉粒粒新鮮飽滿 唔會有沙 我飲到好重嘅黑胡椒味 👍蒜蓉炒油麥菜 好夠火候 新鮮爽脆🥰 難得嚟到 一於食得豐富啲 我哋加咗兩樣海鮮😉 豉椒炒蟶子王$48/隻白灼花螺$158聖子超大隻 豉椒炒蟶子非常惹味 肉質鮮甜肥厚👍😋白灼花螺 粒粒飽滿 鮮美彈牙 我就鍾意點蠔油食🥰😉 樽裝可樂樽裝忌廉大熱天時 飲冰凍嘅支裝汽水 降溫解渴 爽呀🥰🤣 整體來講 海鮮超新鮮 最正係可以食套餐 或者自己揀海鮮 好有彈性 👍👍 🎈海鮮島墨魚刺身專門店 (西貢)西貢清水灣布袋澳6號地舖

布袋澳充滿歷史足跡的漁村 海鮮酒家

海鮮酒家臨近海邊 坐喺度可以望住過海食海鮮 都幾正🥰

龍蝦鮑魚二人套餐$598

芝士開邊龍蝦
古法蒸鮑魚(兩隻)
招牌阿翁蜆湯

白灼花螺 粒粒飽滿 鮮美彈牙 我就鍾意點蠔油食🥰😉

樽裝可樂
樽裝忌廉
大熱天時 飲冰凍嘅支裝汽水 降溫解渴 爽呀🥰🤣

🎈海鮮島墨魚刺身專門店 (西貢)
西貢清水灣布袋澳6號地舖