2023-09-03 1241 瀏覽
喺銅鑼灣行望到希慎6樓有幾間餐廳,望落應該係新開㗎,咁我就入咗去食飯!▫️SOYOKAZE 風▫️由普雷森鳳梨蘭姆酒、薄荷、青檸同梳打水混合而成嘅一杯Cocktail (๑˘ ₃˘๑) 鳳梨酸甜蘭姆酒、青檸同埋薄荷取得一個平衡,係夏天小清新之選。▫️KAJITSU 夏の果實▫️呢款由季威士忌、蜜糖同藍莓混合而成,季威士忌酒精濃度較高♪( ´▽`)加入蜜糖令你杯飲品帶有微微香甜,伴隨着藍莓果香,個人覺得飲落都幾香醇比較容易入口。▫️SUIKA SODA 西瓜青檸梳打▫️夏日炎炎梗係要飲番杯西瓜青檸梳打啦,你杯顏色嘅漸層效果好靚,勁打卡able (◐‿◑)香甜嘅西瓜味道配以青檸梳打汁,真係好夾好醒神呀。▫️CORN KAKIAGE 玉米蔬菜天婦羅▫️呢款天婦羅好特別,雖然係素食,但係超級惹味~(≧▽≦)/~由甜玉米、茄子、枝豆加上天婦羅炸粉混合而成嘅一款天婦羅,炸得香脆,而調配嘅日式七味粉、微辣口感超正。▫️TONKOTSU TSUKEMEN 豚骨濃湯沾麵▫️沾麵軟硬度適中配以豬骨濃湯,食得出有豬骨油香,麵條彈牙◦°˚\(*❛‿❛)/˚°◦每啖都食到豚骨香味,另外,配料都好豐富,溫泉蛋仲流心添ψ(`∇´)ψ加

▫️SOYOKAZE 風▫️

▫️KAJITSU 夏の果實▫️

▫️SUIKA SODA 西瓜青檸梳打▫️

▫️CORN KAKIAGE 玉米蔬菜天婦羅▫️
呢款天婦羅好特別,雖然係素食,但係超級惹味~(≧▽≦)/~

▫️TONKOTSU TSUKEMEN 豚骨濃湯沾麵▫️
沾麵軟硬度適中配以豬骨濃湯,
食得出有豬骨油香,麵條彈牙◦°˚\(*❛‿❛)/˚°◦每啖都食到豚骨香味,另外,配料都好豐富,溫泉蛋仲流心添ψ(`∇´)ψ加分。

下次再試吓其他餐廳先!