2023-03-27 60 瀏覽
幾年過去,呢間曾經好多人排隊嘅pancake店......依然係有人排隊。$148 春季限定嘅水果梳乎理,驚人嘅價錢帶黎唔驚人嘅質素。Cream充分體現香港新特色----唔甜,起呢一刻,我真係要爆啦。究竟大家點解想食甜品?咪就係因為嗰「甜」字囉,你依加又唔比我選擇,一黎就唔甜。大佬呀,我想食吓甜品姐,你地班友想食唔甜就咪鬼食甜品啦,「甜」品呀!!!!!!水果質素ok,普遍唔酸。cream唔甜,我個人覺得一入口嗰陣有小小乳酪味。梳乎厘pancake還是挺不錯,鬆得黎仲有蛋香(其實唔可以話好鬆,ok啦)$148 抹茶忌廉梳乎厘少許紅豆,不過很甜,夠味。pancake同上面一樣,少鬆加蛋香味。抹茶忌廉極多,淹沒左整舊pancake,可惜其實味道只可謂普通,絕對稱唔上好味。cream自身都係唔甜,帶一點點抹茶嘅苦澀,冇層次。抹茶忌廉撞上梳乎厘pancake,並冇帶黎化學反應,只係普通嘅1+1=2。建議大家嘗試其他。總結: 我如無意外應該唔會再食第二次,$148高昂嘅價格使我卻步,排隊嘅時間使我感到不值。

$148 春季限定嘅水果梳乎理,

$148 抹茶忌廉梳乎厘

少許紅豆,不過很甜,夠味。

pancake同上面一樣,少鬆加蛋香味。