2024-03-19 72 瀏覽
早兩日放咗工之後,就同朋友去銅鑼灣酒吧chill吓順便傾吓偈,位於希雲街嘅一間新嘅酒吧,主打街坊生意,大約7:00都已經坐滿8成當日小編就叫咗啲串燒,另外仲叫咗啲啤酒同Cocktail串燒及小食方面:明太子玉子燒沖繩海葡萄北海道米豚腩米豚香蔥卷紫蘇梅雞家肉燒魷魚免治雞肉棒牛舌明太子翠玉瓜銀雪魚秋葵日本小番薯小編極力推薦佢哋嘅沖繩海葡萄,明太子玉子燒,燒雞腳筋串燒沖繩海葡萄,感覺好特別,再配上醋, 好fresh!食極唔停口😛明太子玉子燒,玉子燒一層層嘅蛋漿包住明太子,玉子燒好嫩滑,同明太子好配襯😝明太子翠玉瓜,翠玉瓜燒得剛剛好,明太子就放咗喺翠玉瓜上面,呢個組合好好味,明太子控嘅朋友一定要叫另外,今次就試咗燒雞腳筋串燒,冇諗過咁特別,一口咬落去就好Q彈,,越食越停唔到口最後梗係要叫返杯啤酒🍻同Cocktail,Cocktail就揀咗Lychee Jasmine Mojito,好容易入口,唔會係太重酒味整體嚟講,小店嘅串燒好高質,性價比都好高,如果有興趣嘅朋友,真係要早啲去book位試吓

當日小編就叫咗啲串燒,另外仲叫咗啲啤酒同Cocktail

串燒及小食方面:

明太子翠玉瓜
銀雪魚
秋葵
日本小番薯

小編極力推薦佢哋嘅沖繩海葡萄,明太子玉子燒,燒雞腳筋串燒