2022-12-28
平時去酒吧,肯定係嗌唔少小食,同西式食物做主打,但有無諗過酒吧未必只係後生仔/西式選擇?帶埋屋企人黎食個中菜,見識下咩係真正既中西合壁都可以👨👩👧👦。一入到黎五光十色🌈同一般酒吧無分別,一樣有K房,有Beer pong等等酒Game,但一睇menu真係好特別🤩全部都係中式fusion菜,急不及待要試下呀!。🐒青椒皮蛋💰$68 前菜係好似一盤花咁,未食都已經覺得好別緻🌼店員有教要一啖連埋青瓜,皮蛋,青椒咁食,果然口感好豐富🥒亦十分開胃,辣度大概係小辣程度。🐒大澳馬友鹹魚蒸鮮肉餅💰$168之後就嗌左肉餅試下,佢係用蝦膠,肉碎同咸魚搓成,再拎去蒸同煎,而on top就係他他醬同黑松露,拎黎送飯真係一流💯。🐒威士忌鵝肝(例)💰$188@5件呢款就岩哂中意打卡既朋友仔,因為有個煙霧波波係whiskey上面,食之前就將whiskey倒落鵝肝🦆配埋底下既青瓜🥒好似醉雞既味道。🐒沙嗲金菇粉絲豬爽肉煲💰$128豬爽肉原來好似豬頸肉一樣,不過佢係厚切啲🐷成個煲既份量都好多,仲要熱辣辣🔥啲粉絲掛哂汁,唔中意食飯既話食呢款都夠哂🫕。🐒Hea Ha💰$88(Homemade Coconut syrup,
🐒青椒皮蛋💰$68
🐒大澳馬友鹹魚蒸鮮肉餅💰$168
🐒威士忌鵝肝(例)💰$188@5件
🐒沙嗲金菇粉絲豬爽肉煲💰$128
🐒Hea Ha💰$88
(Homemade Coconut syrup, Freah Lemon Juice, Fresh Pinapple Juice)
🐒Crack Grap💰$88
(Grapefruit syrup, Fresh Lemon juice, Fresh Grapefruit Juice)