2023-09-25 22 瀏覽
今次黎到網上推介呢間席前鐵板燒,地點好方便,尖沙咀好熱鬧嘅廣東道,環境裝潢簡約帶氣派 ,座位十分舒適,相約朋友傾偈確實唔錯。入門口店員熱情招呼,比我哋感覺好好,好好禮貌。我哋今日試左$1280/兩位既Lunch Deluxe for 2.🥄粟米凍湯,配荔枝漬番茄:一睇個名就知道係前菜,粟米整成湯,好清甜,漬番茄已入哂味。🥄蒸蛋 配龍蝦汁配紫蘇花蕊:滑滑的水蛋,配上好鮮甜嘅龍蝦汁同香香的紫蘇味,味道好配。🥄南非鮑魚 配 飽魚肝醬:廚師慢慢地先蒸左鮑魚,在用少少鹽耍上去,已經突顯到鮑魚嘅鮮味,好彈口好好味,另外鮑魚肝用嚟整個汁,完美地配合左。🥄甘鯛立鱗燒 :慢火去炸,魚鱗企哂起身,外觀好特別,魚鱗脆卜卜,配酸菜魚汁椒麻味好特別。🥄沙巴虎蝦:蝦膏作為汁 ,配松草花香菇忌簾汁,另外配左自製蝦油蝦油,更提香。🥄鵝肝:配蘋果醋,冰菠蘿,成個組合好好味。廚師好有心機煎到鵝肝煎到兩面金黃色,有啲脆口嘅感覺。🥄薄燒牛 :薄薄地嘅燒牛肉有時都好好味,,配昆布鹽漬 ,wasabi,薄牛入面卷住蔥蒜,好香口。🥄蝦頭味噌湯:好濃嘅蝦米,好甜。🥄九洲高菜炒飯:粒粒好分明,好特別嘅一個炒飯。🥄焦糖多士:脆口,一條條

🥄蝦頭味噌湯:好濃嘅蝦米,好甜。

🥄九洲高菜炒飯:粒粒好分明,好特別嘅一個炒飯。

🥄焦糖多士:脆口,一條條咁,呢個餐後小食確係唔錯。

🥄開心果雪糕:食到入邊開心果肉,好香,唔會好甜。