2022-10-06
我自己就對咖啡無咩研究,但朋友就愛好咖啡,所以今次趁放假就帶左佢來試下呢間小店..咖啡小店位置真係比較偏僻,係係小巷行入去先會見到。入到去有個L型既位置都會有櫈仔同埋長櫈可以坐,但間舖就真係太細了,一入到去本身有兩位客人,所以得返近門口既位置可以坐,我地一行三人,感覺好侷促好彩後尾兩位客人走左先有個好少少既位置坐下。同埋小店長期開住個門,所以冷氣唔夠涼,三十幾度天氣下真係坐室內都覺得熱啊..講返咖啡,小店有好幾款咖啡豆可以俾你聞下先決定,目測枱上面大約有7款唔同產地既咖啡豆,朋友㨂左Nicaragua既豆,手沖後香氣都好獨特,好有果香($80)。而我同另一位朋友就㨂左一個熱既拉花咖啡($40),同一個iced coffee($40)。.拉花幾靚,入口都好順滑,咖啡味就唔係太濃,我覺得都係唔錯既。 .Overall: 3.5/5
Overall: 3.5/5