2021-02-02
去左南昌地鐵站上蓋的V·Walk行街,呢個商場這一兩年新開,好新淨,食完飯可以同小朋友行過對面馬路嘅南昌公園玩。今日我哋去咗和平飯店食Lunch,因為喺牛角做咗會員,原來同和平飯店係同一集團,所以都可以用會員卡,不過今次我地叫二人餐,用了匯豐信用卡的優惠,所以冇得用會員折扣,但照樣可以儲分。二人餐的分量超多,前菜主菜都好豐富,包括有花雕醉雞,老乾媽伴大豆芽牛展,濃湯竹笙雜菌浸小白菜,黃金蝦球,砂鍋醃篤鮮,雞火炒飯,小籠包,高力豆沙。砂鍋醃篤鮮的湯超級好飲,小籠包都好好味,甜品係我最愛的高力豆沙,店員都好細心,我地食完正餐先上甜品。去過咁多餐廳,和平飯店係唯一一間安排了專門執枱嘅專員,有穿黃色已表示佢係執枱專員。咁樣可以喺疫情下放心食,上菜點菜嘅職員同執枱嘅職員係唔同,唔怕人哋啲口水掂到自己啲餸,好細心!