2023-03-14 424 瀏覽
🏖️今次去咗愉景灣,揀咗一間平價嘅意大利餐廳 Pascucci,整體用餐體驗都算滿意。店內環境企理,服務員都係外籍姐姐,態度友善主動,對於唔識英語嘅老人家都有耐性服務。💆‍♀️💁‍♀️👵我哋揀咗一份辣肉腸 pizza 同埋一份炒蛋配牛角包,再加多杯 flat white 咖啡。☕️🍕🍅辣肉腸 pizza 口感好好,餘韻十足,每一口都有著香氣四溢嘅水牛芝士、辣味濃郁嘅辣肉腸同埋爽口的蕃茄醬,讓人一吃就停不了口。Pizza底部比較薄同埋脆,口感唔錯,芝士同埋茄醬嘅味道好正,加埋辣肉腸嘅油份夠juicy。🧀🌶️😋🍳炒蛋配牛角包嘅表現稍微差咗啲。炒蛋顏色較淺,炒菜時用咗較多嘅牛油,口感有啲濕潤同埋油膩,可能係用咗平價雞蛋。不過,牛角包的口感卻是讓人印象深刻的一道菜式。它的外皮酥脆,內裡鬆軟,香氣四溢,咬下去的感覺簡直是完美!🥐💯最後,再說一下我們點的Flat White咖啡。這杯咖啡的奶泡柔軟細緻,口感濃郁卻不過甜,是一杯非常好的咖啡。☕️😋總體而言,如果你想食平價又好味嘅意大利菜,Pascucci係一個不錯嘅選擇。店內環境舒適,服務員友善,辣肉腸 pizza 真係好正,值得一試。👌🍴

意式辣肉腸 pizza

炒雞蛋羊角麵包