2018-10-01 259 瀏覽
放工後揾左間近近地嘅平價扒房試,去到門口見到有個露天reception位嘅。由於嗰晚客人唔多,receptionist好快都安排左我地兩個人坐4人枱,坐位寬敞😁。我同男友點左一客卡莎什扒鐵板同埋一客深海海鮮鐵板,侍應落單嗰陣話卡莎什扒餐嘅雞扒賣曬,會俾多塊豬扒,咁我地都照嗌啦😉。餐湯同蒜蓉包都好快上枱,白湯夠濃,不過飲得耐略嫌鹹左啲。作為蒜蓉包迷嘅我,呢客蒜蓉包都算幾出色,蒜蓉味好出,浸埋個湯咁食都唔錯👍🏻。終於到主菜喇!先講卡莎什扒鐵板,說好的多一塊豬扒冇左影,不過多左兩隻雞翼,問返侍應先知原來佢一開頭講錯左😅,不過好彩都啱食。個人覺得主角豬扒如果整淋啲會好食啲,而其他配菜,即雞翼、火腿、豬肉腸同煎蛋就keep住正常水準,不過不失。較為遜色嘅係個薯條,比較硬身唔好咬。另一個主菜——深海海鮮鐵板,份量睇落就相對少啲,不過啱曬小鳥胃嘅我🤣。魚柳切落都已經好易散開😕,如果可以唔好整到咁淋就好啲,味道都正常嘅。主角大蝦味道都唔錯,值得一讚嘅係蝦肉好易就剝離蝦殻,可以一大啖食曬成隻蝦落肚🤤。魷魚圈同薯條就冇乜特別喇。整體黎講,呢間餐廳食物不過不失,一定又比佢更好食嘅扒餐,唔會特登再去食第二次🤔

整體黎講,呢間餐廳食物不過不失,一定又比佢更好食嘅扒餐,唔會特登再去食第二次🤔。
2018-09-27