2019-09-08
今日去完旺角做嘢時間有啲夜 好在女人街側邊嘅食店仲未關門 於是就食下呢間上野鐵板燒啦餐廳中央有好大面積嘅鐵板燒吧枱 我哋坐咗喺上面 可以邊睇廚師煮嘢食邊進食 非常賞心悅目睇睇餐牌 二人套餐都係500至600蚊 以鐵板燒嚟講非常抵食 我哋叫咗個鮑魚銀雪魚套餐首先會有沙律同埋刺身 沙律冇乜特別 刺身有厚切三文魚刺身 油花靚 魚味濃 幾新鮮鮑魚極度生猛 喺落鐵板前仲係喐喐下好新鮮 師傅將佢燒熟仲加上醬汁去炒 非常惹味鮮甜得黎仲有醬汁嘅味道 口質夠曬彈牙到我最期待嘅銀鱈魚 銀鱈魚唔係度度都有 做得好食更加係少之又少 師傅將佢嘅魚皮拆出嚟仲煎得香脆 好似薯片咁 魚肉外脆內軟一咬落去 魚油即刻爆 出嚟技術高超薄燒牛肉 牛肉非常香牛油味 入面包上海量嘅蔥粒 一啲都唔油膩黄金煙肉炒飯 炒飯要做到粒粒分明好難 呢度就做到炒野菜 好多椰菜 多油 二人餐份量唔大不過有飯有菜都幾跑
首先會有沙律同埋刺身 沙律冇乜特別
刺身有厚切三文魚刺身 油花靚 魚味濃 幾新鮮