2019-09-19
放假啱啱起身,起咗身都唔知食啲咩好,落去樓下間間食肆都好多人排隊,🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️見到有間車仔麵新開嘅,就入咗去試吓啦!門面睇落裝修得好靚,好有老香港嘅風格♥️♥️,入到去更加唔使講,內裏環境佈置好有心機!!!!好多霓虹燈嘅裝飾,連牆紙都係香港人日常嘅生活,要讚一讚店舖嘅裝修!佢係有張點嘢食嘅紙,寫低要食嘅嘢之後先去俾錢埋單,然後就喺座位度等食就可以啦!今次同男朋友各人叫咗一碗三餸車仔麵,連埋嘢飲熱飲唔使加錢,凍飲加$3,價錢的確好抵🤑🤑另外叫咗一碗碗仔翅,真係夠晒飽😎😎😎男朋友叫咗加底,認真好足料😮😮加底嘅面用第二個碗裝住!同正常份量嘅面直頭一樣👏🏻👏🏻可見一啲都唔孤寒!佢叫咗豬大腸,貢丸同埋魚肉春卷,佢個秘製汁酸酸地好開胃😋😋而我就叫咗一碗麻吉燒,五香豬頸肉同埋金菇嘅手打麵,另外加咗沙嗲汁!豬頸肉食落好香口,沙嗲汁唔辣, 但就好嘢未同豬頸肉好夾撈埋麵食更加係一流!最後個碗仔翅份量10分足夠亦都好足料,係抵食嘅👏🏻♥️
門面睇落裝修得好靚,好有老香港嘅風格♥️♥️,入到去更加唔使講,內裏環境佈置好有心機!!!! 好多霓虹燈嘅裝飾,連牆紙都係香港人日常嘅生活, 要讚一讚店舖嘅裝修!
最後個碗仔翅份量10分足夠亦都好足料,係抵食嘅👏🏻♥️