2019-08-22
今日同朋友想食牛 就帶咗朋友嚟佐敦呢間Confusion Steak 呢間餐廳位於逸東酒店嘅food court, 環境闊落, 坐落幾舒服~平時都會播住輕快既bgm, 有時仲會有駐場dj喺度打碟播音樂, 個環境都唔錯嫁~因為今日係平日晚上, 唔算太多人, 好快就搵到位坐~ 去counter排隊買完野食, 佢就會畀呢個嘢你~ 野食ready嘅時候佢就會響&震咁提你去攞啦同平時一樣, 今次我都係叫左300g牛柳加3倍蒜油 (因為我勁鍾意食蒜&食過幾次都係牛柳最好食 ), 再加個$18 set 揀左300g飯同coke zero~ 一如以往, 個餐仍然好有份量~ 有勁大碗飯 勁大舊牛柳 對於鐘意食肉嘅人嚟講真係相當之幸福 牛柳屬三成熟~ 有牛味~ 又大舊~ 超好食 再配上充足既蒜蓉+蒜油食~ 真係超幸福~ 牛柳隔離仲有d栗米同洋蔥, 食膩左牛柳可以用黎refresh下 跟餐既麵豉湯都幾好飲~ 唔錯唔錯 可以啖啖牛再加上coke zero真係好爽整體嚟講, 呢個牛排餐份量多~ 味道好~ 價錢都只係$117~ 係性價比高嘅牛扒餐 十分推介鐘意啖啖肉既你嚟試試