2021-08-28 154 瀏覽
🤩紅咖哩雞肉飯初初上碟時我地見到都感到驚訝, D 汁多到好似湯咁, 以辣度黎計我覺得唔太辣, 怕辣的都可以一試, 但質感就有點稀咁, 而雞肉就唔係滑雞, 有點鞋, 如果滑 D會好好多, 最後一提佢配菜都幾足, 都有幾粒泰式茄子, 但就嫌佢有點生💜泰式炒金邊粉唔好睇佢 D 色好似好深咁, 其實味道都唔錯, 唔會太濃, 都唔會太油, 配料方面都唔錯, D 蝦都幾大隻, 彈牙, 份量都好足, 我朋友都食唔晒評分:❤️❤️❤️❤️(最高6分)💙泰式生菜包肉碎份量好多, 如果生菜多幾片會更好, 因為我地包左好多肉, 漏出黎咁濟, D 肉都有食剩, 咁我就用埋剩低的肉碎去撈飯食, 可以多碟餸咁 XD, 味道方面, 佢有少少辣, 幾惹味, 值得推介❤️泰式龍眼冰去親泰國食飯都會叫一杯, 咁岩呢度加 $6 就有, 即狗衝, 一飲, 差點有眼水標出, 實在太懷念了!!!佢味道似泰國時飲的味道 (但都可能係思鄉病發作XD), 味道都幾好, 唔算太甜, D 龍眼比得都算慷慨, 都有幾粒, 坊間的都係一兩粒左右就算, 雖然明知係罐頭, 但有總好過冇, 感覺都會抵 D

🤩紅咖哩雞肉飯

💜泰式炒金邊粉

評分:❤️❤️❤️❤️(最高6分)

💙泰式生菜包

❤️泰式龍眼冰