2022-10-11
💛 平價酸菜魚之選· 椒點 (大埔)#酸菜魚#大埔#平價📋$60 金湯酸菜魚(可以選擇兩個配菜再加一個主食)咁配菜我就選擇左萵筍和娃娃菜再配上米飯。識食一定係用酸菜魚個湯撈飯😋超級正。-我就叫咗中辣多酸🙌🏻湯㡳濃厚而不膩,可以直接喝的,非常開胃。魚肉吃下嫩滑,萵筍和娃娃菜也吃得出很新鮮。👍🏻以一人分量來說都偏大碗。🔸跟餐凍飲加$6 凍檸茶發現佢涼拌小菜都幾平,就叫咗兩個過嚟試吓,發現份量雖然唔多,但味道不錯。🔸$22 麻辣土豆絲-土豆絲口感爽脆,吃起來酸酸辣辣的,很好吃🔸$23 麻辣青瓜 -青瓜清甜爽脆,味道十分開胃。💁🏻♀️住開大埔區嘅朋友不妨去試吓,主要是性價比好高👍🏻 最後兩個小菜都外賣左返屋企。🏘環境乾淨,裝修風格引人注目。📍 地址:大埔翠怡街3號翠怡花園地下12號舖#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處 #food #打卡 #香港打卡#f4f #foodlove #香港探店#平民美食
#酸菜魚#大埔#平價
📋$60 金湯酸菜魚(可以選擇兩個配菜再加一個主食)
咁配菜我就選擇左萵筍和娃娃菜再配上米飯。
識食一定係用酸菜魚個湯撈飯😋超級正。
-我就叫咗中辣多酸🙌🏻
🔸跟餐凍飲加$6 凍檸茶
🔸$23 麻辣青瓜 -青瓜清甜爽脆,味道十分開胃。
🏘環境乾淨,裝修風格引人注目。
📍 地址:大埔翠怡街3號翠怡花園地下12號舖