2023-11-01 759 瀏覽
雖然新蒲崗有好多美食,不過又唔係果種可以約到一班人食果種。聽人講呢間大陸好出名,見佢竟然係新蒲崗開咗,所以見未夠鐘食晚飯一於嚟個下午茶之前返大陸其實叫過美團做早餐,不過唔知係咪酒店附近無定點,想食嘅生煎包同小米粥都無,所以今次特別要試。呢度只有外賣,所以如果唔係住附近就唯有企係度食,唔係生煎包會「林」晒。我地叫咗一個紅糖饅頭、兩個生煎包同一杯小米粥,全部加埋$30唔使,作為兩個人嘅下午茶相當夠。小米粥:略甜,之前有食過小米粥,都無咗甜,口感方面水同小米份量適中,唔太大杯,不過太大杯會太飽,呢個size岩岩好生煎包:皮係好脆嘅,不過入面餡太少,一咬就散,不過作對得住價錢。味道無令人驚艷,不過不失紅糖饅頭:呢個比較特別,有時黑糖饅頭得隻色,呢個饅頭係紅得黎有少少醬,但到底係咩我唔知😂反正幾好食,想再encore 總括嚟講係唔差嘅,下次有機會想試湯包,同其他飲品,再食紅糖饅頭

小米粥:

生煎包: