2019-09-03
啱啱去完台灣旅行,已經好懷念台灣嘅嘢食,於是一放咗工,同朋友搵咗依間台灣餐廳食飯,依間餐廳喺銅鑼灣站C出口,一出地鐵就即刻見到,好近好方便,樓下仲有個姐姐幫我哋禁𨋢。餐廳嘅氣氛都好有情調,感覺好舒服,而職員都好有禮貌,全程好有笑容🥰食物方便有好多選擇,基本上同我去台灣食嘅食物一樣,果然係古早味台灣食店,台灣特色!我同我朋友點左兩個餸,一個係海鮮粉絲鍋$78,另一個係三杯雞$88,仲加多兩碗白飯$12@1。👉🏻海鮮粉絲鍋一流!粉絲有少少辣味但又唔會好辣,而且海鮮好足料,有大大隻嘅蝦、大大塊嘅魷魚、魷魚酥,絕對唔會吝嗇😼👉🏻而我最推介嘅係依個三杯雞,我好怕辣但係食依個都唔會覺得辣,有小小嘅香辣味,而且好夠火喉,又足料,落咗洋蔥、紅椒、青椒等材料一齊炒,雞都好入味,我最鍾意一啖雞,再撈著啲汁嚟食飯,超正🤤總括嚟講呢間餐廳好好服務,坐得又舒服,而且啲食物好正宗,同去台灣食嘅嘢一樣,同我朋友食到超飽咁走🤩👍🏻