2021-12-08 882 瀏覽
是日因工作關係黎到佐敦做完野見有啲肚餓 經過見到聞名已久既四喜麵包西餅💛唔入去都對唔住自己.店面不太大 但係應該係新張 裝修簡潔明亮時為下午1點零 麵包選擇唔算太多 可能未到出爐時間除左基本港式麵包如雞尾包 腸仔包之外都有啲特別選擇 例如流心朱古力包、薄餅包、伯爵茶芝麻方包、黑水欖法包等.我就揀左薄餅包$12同黑水欖法包$8轉頭係收銀隔離見到各式蛋批~當堂雙眼發光🤣有成6款咁多 價錢大約$25-30一件選擇困難左一陣之後揀左個基本小小既 🥦西蘭花鮮菇蛋批🍳$25.🍕薄餅包麵包底望上去比一般嘅薄餅包薄 唔係好厚而且塊塊都好足料有菠蘿、火腿、黑橄欖足料程度就咁睇都覺得唔會差食落去麵包嘅厚薄剛剛好唔會太鹹 包底亦都唔會太甜加埋菠蘿同埋黑橄欖嘅配搭 食落一啲都唔乾 🥰perfect 🌟黑橄欖法包🥖本人都幾鍾意食歐式麵包但係對於港式麵包店出嘅法包一路都冇乜好感通常唔係個樣硬但係入邊淋就係成舊嘢都勁鬆泡泡🌚完全唔係嗰回事但係四喜呢個望落去已經好有法包嘅感覺個皮就攤凍咗已經唔脆但係勁有咬口 入面既包仲有質感有水分 唔太乾$8 黎講我收貨~仲要有黑橄欖好少港式麵包店會做呢款😋.🥦西蘭花鮮菇蛋批呢舊嘢一
是日因工作關係黎到佐敦
轉頭係收銀隔離見到各式蛋批~當堂雙眼發光🤣
有成6款咁多 價錢大約$25-30一件
🍕薄餅包
麵包底望上去比一般嘅薄餅包薄 唔係好厚
而且塊塊都好足料有菠蘿、火腿、黑橄欖
足料程度就咁睇都覺得唔會差
食落去麵包嘅厚薄剛剛好