餐廳: 大家樂
資訊:

2019-05-30 163 瀏覽
又到月尾啦~呢個時候食lunch都要精打細算,今日lunch就係尖沙咀食反個平平實實既大家樂午餐~ 「明爐燒鴨飯」。幾十塊錢食個外賣燒鴨飯,個人要求實在不敢多,今日呢個燒鴨飯實在不錯,鴨烤得有鴨味,肉質算厚,肉既份量本身亦多,又有肉汁,又有少少豉油點綴,雖然鴨皮不算脆,但亦有鴨香,算係色,香,味皆合格。飯煮得夠熱夠綿,份量夠多,飯亦不硬,感覺配合得剛剛好。另外我亦買了一盒清煮菜,清清地,平衡一下肥膩感。連所快餐店既質素,以明爐燒味來講,算是不俗了!~

連所快餐店既質素,以明爐燒味來講,算是不俗了!~

2019-05-30
10 分鐘 (外賣自取)
  • 燒鴨飯