2009-07-28 41 瀏覽
同朋友去完書展, 10:30, 去搵野食.我原本諗住去新膳坊, 不過點解咁早收鋪既?? 10:30 咋喎上過or 睇好似11點幾先收架嘛. 同埋點解可以書展哩轉都唔做埋佢架, 一定好好賺架喎咁佢冇開都冇計, 去美味天皇啦, 之前都食過一次, 冇乜問題既價錢方面$47-57 一個set, 睇落真係略貴, 但佢個set 都幾多野食既, 有湯包甜品咁.好彩哩間一入去就有位. 我地都行都累, 唔想再周圍走搵野食啦. 不過要同人搭台我要左個set A, 即係照燒雞扒七味汁拼薯菜 $47一開始黎個意大利菜湯. 有一d 花草味. 又有d 似牛尾湯o個d 味, 味道都合格牛油餐包. 搵笨.法包好似放左成日咁, 中間麵包位置已經硬晒, 麵包又冇烘過, 牛油一睇就知好求其塗兩野上去就算, 包已經唔得, 但就連牛油既香味都冇.簡直係毫無誠意既作品. 不過哩個唔係主菜, 所以都唔計較啦主菜黎到, 等左起碼4,5個字. 冇計, 我地身為食客都要體諒下佢地今晚咁忙既情況.睇落好大碟, 都幾香.有兩塊雞扒, 都幾落本. 雞當然唔算好滑.d 汁好食. 開頭第一啖覺得都幾辣, 不過食落又會慣左. 味道好似辣既蒜蓉汁咁.
同朋友去完書展, 10:30, 去搵野食.

我要左個set A, 即係照燒雞扒七味汁拼薯菜 $47

牛油餐包. 搵笨.
簡直係毫無誠意既作品.

不過哩個唔係主菜, 所以都唔計較啦

睇落好大碟, 都幾香.

有兩塊雞扒, 都幾落本. 雞當然唔算好滑.
薯菜都算幾多架啦. 又大塊又脆.

甜品係tirumisu, 睇落都唔錯.
食到都差唔多11:40, 要趕火車, 好彩哩件野兩啖食完.
好似布丁咁又唔係好甜. 不過不失

奶茶似乎過濃/甜, 融左d 冰都仲夠味, 都唔知係優點定缺點了

還可以啦, delifrance 價錢, 茶餐廳味道