2024-04-04
這日我們來到了樂富商場裏邊嘅韓燒-平昌😊店內有韓國色彩繽紛嘅壁畫😊感覺都幾得意,新潮☀️呢日我哋六點之前就嚟到咗,六點幾之後就越嚟越多人坐低先拎個嘢飲,飲品選擇好多,我哋主要都係飲韓國忌廉溝鮮奶、韓國烏龍茶同埋韓國檸檬茶😊水冷麵我哋先嚟一個水冷麵,佢調味方面不錯,青瓜絲爽脆半殼石蠔 他他醬蝴蝶蝦半殼石蠔 -要掌握時間燒到得啱啱有少少汁就最好味他他醬蝴蝶蝦-個口味都幾創新,他他醬喺彈牙嘅蝦上邊,不錯醬油蟹 醬油蝦入味,蝦肉都爽口,蟹都幾好,咸咸鮮鮮帶子有鮮味,甜甜的。不過我哋技巧唔好煎得唔靚香草五花肉肉味香濃,油脂感覺足夠,加埋泡菜芽菜用生菜包住嚟食會感覺比較清新爐邊蛋本身嘅調味都幾好,蛋香味足夠牛扒夠香牛味,不錯牛肉石頭鍋飯牛肉同埋配料混合一齊食好好味!仲有飯焦,都幾出色😊小吃紫薯勁香甜!軟綿綿,好味炸芝士炸得啱啱好,外皮香脆,芝士味香濃忌廉薯餅薯餅中有幼滑忌廉醬,口感同味道都唔錯吉列蝦外面香脆,裏面隻蝦都算係爽口韓式炸雞有微微嘅辣味,酸酸甜甜,無骨,啖啖肉雞串典型嘅甜甜雞肉味道😊韓式紫菜粉絲卷甜甜地嘅粉先釀咗入裏邊,好有韓國風味泡菜芽菜呢兩個小食都係我哋食韓燒嘅時候十分重要嘅成員!同燒
店內有韓國色彩繽紛嘅壁畫😊感覺都幾得意,新潮☀️
呢日我哋六點之前就嚟到咗,六點幾之後就越嚟越多人
水冷麵
我哋先嚟一個水冷麵,佢調味方面不錯,青瓜絲爽脆
半殼石蠔 他他醬蝴蝶蝦
半殼石蠔 -要掌握時間燒到得啱啱有少少汁就最好味
他他醬蝴蝶蝦-個口味都幾創新,他他醬喺彈牙嘅蝦上邊,不錯
醬油蟹 醬油蝦
入味,蝦肉都爽口,蟹都幾好,咸咸鮮鮮
帶子
有鮮味,甜甜的。不過我哋技巧唔好煎得唔靚
香草五花肉
爐邊蛋
本身嘅調味都幾好,蛋香味足夠
牛扒
夠香牛味,不錯
牛肉石頭鍋飯
牛肉同埋配料混合一齊食好好味!仲有飯焦,都幾出色😊
小吃
紫薯
勁香甜!軟綿綿,好味
炸芝士
炸得啱啱好,外皮香脆,芝士味香濃
忌廉薯餅
薯餅中有幼滑忌廉醬,口感同味道都唔錯
吉列蝦
外面香脆,裏面隻蝦都算係爽口
韓式炸雞
有微微嘅辣味,酸酸甜甜,無骨,啖啖肉
雞串
典型嘅甜甜雞肉味道😊
韓式紫菜粉絲卷
甜甜地嘅粉先釀咗入裏邊,好有韓國風味
泡菜芽菜
呢兩個小食都係我哋食韓燒嘅時候十分重要嘅成員!同燒肉一齊食,感覺好韓式及更多口感
開心嘅韓國燒烤晚餐😊