2017-07-16 67 瀏覽
今日去紅磡傾project 朋友仔話順便去崇潔美食街搵食~ 好多火鍋店 間間都有gimmick 最後揀左新開既原味棧 平民價錢 中上水準 環境企理乾淨 有卡位 坐得都舒服 店員服務周到~任食火鍋~ 埋單計每位$208~ 包左海鮮拼盤 安格斯牛肉 雜菜盆 另外 有二十幾款配料任食。鍋底好特別 我揀左龍穿鳳鍋。胡椒大蝦雞煲。即叫即煮 胡椒味好香濃 大蝦幾彈牙 雞件大大舊 啖啖肉 都算滑 好入味 湯底好足料 仲加左芹菜 紅綠青椒 所以幾甜~ 海鮮拼盤~ 鮑魚和蝦仲不停郁郁下 好新鮮。其實全部海鮮都睇得出好新鮮 花甲大蜆冇沙 洗得好乾淨 鮮甜~ 鮑魚好新鮮 所以好軟熟。海蝦彈牙。最開心係每人有半隻龍蝦!!!二百幾蚊仲要有半邊龍蝦 好新鮮~ 龍蝦肉好鮮甜 帶淡淡胡椒湯底的辣 肉質堅彈牙 正!安格斯牛肉 雪花均勻分佈 肉味頗濃~配料試左好幾款 鮮魚鯇片 魚皮餃 午餐肉 烏冬等等 都是平民喜愛的材料 哈哈~講真 $208蚊 淨係食海鮮和安格斯牛肉都抵返曬啦。性價比高!

鍋底好特別 我揀左龍穿鳳鍋。胡椒大蝦雞煲

安格斯牛肉 雪花均勻分佈 肉味頗濃~