2023-11-14
放工近近地就行左去禾輋廣場食飯 見到壽司郎多人排就放棄左 揀左間門面好似唔錯既餐廳🫣未食過可以一試 見到佢既價錢都唔貴而且大眾化👍🏼兩個人叫左兩個飯同一個小食😜 金牌焗葡國雞肉飯$65一上枱就聞到好香濃嘅焗飯味 焗葡國雞既亮點就係焗到恰到好處 表面呈現出一層金黃色的葡汁 而翻開入面則是熱騰騰嘅雞肉🐓雞肉嘅份量都好多 而且每件都大大件 食落雞肉嘅口感柔軟 每一件都好鮮嫩👍🏼而且個葡汁個既味道有啲特別 原來係因為加咗橄欖 令人驚喜 香煎豬扒漢堡飯塊豬扒都煎得幾香口而且唔鞋🤤仲肉滑多汁👍🏼推介!塊漢堡扒就正正常常 冇太過出色亦冇唔出色😂飯面上都有淋上一層蒜蓉汁 兩個飯都分別送例湯 而今日既例湯係黑松露蘑菇薯仔湯😗黑松露味都幾重 對比起出面飲開嘅例湯好飲d😜沙梨頭墨魚餅4件$31 雖然得4塊 但係呢個令小編覺得有驚喜😍因為好好食 個墨魚餅都好墨魚🦑味而且好彈牙 會愈食愈上癮 再叫多碟都得🫣紅豆冰 餐+$5好少見特飲只係加$5 即刻叫返杯紅豆冰黎飲下先🥤小編覺得佢既甜度岩岩好而且佢唔多椰味 相反奶味濃d 小編正正就係鍾意呢種比例🤪熱柚子蜜熱柚子蜜表現正常 唔算太甜 係今日天氣稍涼下飲番杯熱柚子
金牌焗葡國雞肉飯$65
香煎豬扒漢堡飯
沙梨頭墨魚餅4件$31
紅豆冰 餐+$5
熱柚子蜜
熱柚子蜜表現正常 唔算太甜 係今日天氣稍涼下飲番杯熱柚子蜜 暖一暖個人係唔錯 👍🏼