2018-11-03 66 瀏覽
原來最近在好運中心開了一間泰國菜館《農民泰菜》,即前身759車仔麵的位置。見到新野,我和朋友仔Lunch梗係去試吓啦!餐廳門口放了大餐牌,方便客人選擇食物。餐廳選用自助快餐方式營運,先選定食物,付款,才進餐廳🍴午市餐牌見到有泰式快餐,可以選擇其中一款主食,即送細冰茶一杯。原來加$3仲可以轉大杯。我地叫咗一個香葉肉碎荷包蛋飯套餐$47),泰式炒牛河($52),泰式鳳爪($38)和追加左一杯龍眼冰($12)。餐廳內坐位不少,而且整潔舒服😌光充足。雖然餐廳沒有送餐服務,不過有樣窩心❤️嘅地方,就係取食物嘅地方都設有食物保溫燈🔥咁就唔怕食物會凍哂囉!除咗食物保溫燈之外,窩心服務❤️仲有自助熱水,牙籤、紙巾、砂糖、飲管⋯⋯一應俱全!隨自己需要,可以自由添加。泰式香葉肉碎荷包蛋飯($47)肉碎雖然份量唔算多,不過不過肉碎惹味,香草🌿辣椒🌶️味道,不用加魚露,已經好夠晒味!味道好惹味,夠晒辣,送飯一流!肉碎裏面仲有四季豆,一來健康啲,二來顏色更加吸引,口感更勝一籌。當然唔少得上面有隻荷包蛋🍳~泰式炒牛河($52)泰式炒牛河炒得夠乾身,唔會好多油,好有鑊氣!𥚃面好多不同的餸,每一啖食落都夾到唔同嘅餸,真係好

泰式香葉肉碎荷包蛋飯($47)
當然唔少得上面有隻荷包蛋🍳~

泰式炒牛河($52)
泰式炒牛河炒得夠乾身,唔會好多油,好有鑊氣!𥚃面好多不同的餸,每一啖食落都夾到唔同嘅餸,真係好正👍🏻每一啖都係🈵️足😇

泰式鳳爪($38)

酸辣鳳爪味道調節至適合香港人口味,小小酸,小小辣。上面有好多配菜,夾埋酸辣鳳爪一齊食,口感又唔同咗,味道唔錯!鳳瓜皮如果可以再煮得再爽啲,咁就perfect💯

龍眼冰(+$12)特飲追加優惠

龍眼冰香甜龍眼份量多,消暑極品,食完濃味嘅嘢,飲番啲甜甜地嘅,就啱晒啦

泰式冰茶(+3 轉大杯)
泰式冰茶,茶味較濃,加上青檸味道,很有泰國色彩,消暑解渴。

兩個人的豐富午餐,合共花了$152,在新城市廣場附近,價錢算合理,會再來幫襯!