2018-05-24
好耐無同男朋友拍下拖嚕 今次我地去食呢間法國菜聽人講CP值好高~ 唔會太貴又可以試到法國🇫🇷地道風味!毫不猶豫就乖乖訂位嚕🙆🏻♀️.雜綿塔丁拼盤 ($158)點左呢款前菜~岩哂選擇困難症嘅我 可以一次過試哂三款Tartines🤤 首先tartine真係烘得剛剛好 外皮超級脆 中間帶點鬆軟 連平時我唔鍾意食包邊都乖乖KO食哂!(1) 三文魚配鄉村忌廉芝士: 三文魚好肥味 味道鮮甜 配上軟滑嘅忌廉芝士真係一大享受(2) 風乾牛肉配牛油果醬: 呢個風乾牛肉略嫌乾身 不過牛味好濃郁 仔細咀嚼齒頰留香個種~ 牛油果醬好好味🥑 味道相對其他醬會比較淡 特顯牛肉香味(3) 帕爾瑪火腿配香草芝士醬: 帕爾瑪火腿個人認為可以再薄切一啲 但真係好香好惹味 香草醬微微點綴火腿 相映生輝💖法式火腿蕎麥餅 ($95)見到menu有法國蕎麥餅就毫不猶豫要叫喇!😍呢款用上法式火腿、上面抹上黑松露醬同黑松露油 香氣撲鼻🤤中間打左隻雞蛋~蕎麥餅食到香香嘅蕎麥香 食落唔會好厚身好膩 不過中間位置就燶左少少😣火腿鹹香剛剛好 蛋漿撈埋一齊更加好食啊‼️.燒黑毛豬肉 配 紅酒燒汁 ($188)我地再叫多左一個主菜share食~豬
聽人講CP值好高~ 唔會太貴又可以試到法國🇫🇷地道風味!
毫不猶豫就乖乖訂位嚕🙆🏻♀️
雜綿塔丁拼盤 ($158)
雜綿塔丁拼盤
法式火腿蕎麥餅 ($95)
見到menu有法國蕎麥餅就毫不猶豫要叫喇!😍
火腿鹹香剛剛好 蛋漿撈埋一齊更加好食啊‼️
法式火腿蕎麥餅
燒黑毛豬肉 配 紅酒燒汁 ($188)
我地再叫多左一個主菜share食~
豬肉燒得完全唔韌!超級讚嘆仲可以緊緊鎖住哂啲肉汁😆
質感就好似食緊5成熟嘅牛柳咁😳😳😳😳
第一次食黑毛豬嫩腍到咁 驚喜驚喜💓
燒黑毛豬肉 配 紅酒燒汁
自家製提拉米蘇 ($88)
先叫左男朋友最鍾意食嘅Tiramisu
忌廉打得好厚身 不過我地兩個都鍾意食軟滑質感多啲🙈
自家製提拉米蘇
香煎香蕉焦糖雪糕班戟 ($68)
呢個聽講係佢地嘅招牌甜品 crepe今次煎得剛剛好
仲帶啲煙韌質感 唔會太厚😙
上面淋上滿滿焦糖醬 同有隻caramelized嘅香蕉🍌
個人認為焦糖醬少番啲就更好 配埋雪糕食又多左重層次唔錯🙆🏻♀️🙆🏻♀️
香煎香蕉焦糖雪糕班戟