2019-12-12 1476 瀏覽
食得多貴野銀包越黎越輕💸😭但又放唔低對牛扒嘅執念🤣🤣所以今日就黎開發一下堪稱窮人恩物嘅平價牛扒屋!平時呢間餐廳一到7點就會好多人係門口排隊,所以我特登早少少去食🥰成功避開人群,直接入去坐~最平嘅牛扒只要$76!超級抵!而且加$33就可以自選3款野食/野飲配做一個set! 好啱冇咩錢但又想食好啲食多啲野嘅人🥰今次我就試$86 嘅200g紐西蘭西冷牛扒💕再加$33 配意粉,湯同凍檸茶🤤同平時扒房可以自己揀temperature 唔同,職員會default三四成熟,因為佢係鐵板上,所以一路食佢會再熟啲~一上枱我就嘩一聲,超豐富!一百蚊多啲就可以食到真係好抵!是日餐湯係忌廉栗米湯,我一開始仲以為係罐頭湯🤣🤣點知一入口超creamy!!口感好豐富,每啖嘅湯都會fill 哂你個口,好滿足!而牛扒就有少少失望🙈雖然用鐵板上熱辣辣好好食,但唔知係咪因為餐廳冷氣開得大,好快就凍咗🤭而且牛扒比較多筋,到最後因為鐵板仲會變到好熟,食落就會減分。但牛扒上嘅牛油除咗美觀🤣仲幫牛扒調味,好好食!中途影嘅樣~牛扒仲係三分熟嘅時候整體黎講,Cow Bean 的確係窮人恩物💕但相對而言牛扒的質素就冇咁高。不過性價比的確

中途影嘅樣~牛扒仲係三分熟嘅時候

紐西蘭西冷牛扒

整體黎講,Cow Bean 的確係窮人恩物💕但相對而言牛扒的質素就冇咁高。不過性價比的確高,大家都不妨一試🥰