2024-01-08
今次試嘅食物,喺一間話唔上豪華,但絕對貼地嘅食肆。先嚟同你哋嘮嘮,呢度嗰碟雪菜肉絲米,入口即溶,每一啖嘅米粉都掛住恰到好處嘅湯汁,肉絲滑嘅,雪菜嘅鮮香令人一試難忘👍,再配埋個滑嫩嘅炒蛋,真係喺口感上得嚟又多層次。至於蘿蔔糕,我就覺得普普通通,咖喱雞飯呢,份量幾滿足人心,個咖哩雞雖然唔夠辣,但係人哋話平民食物嘅,咸香嘅咖哩浸透每粒飯,薯仔煮到夠晒入味,算係合格嘅午餐之選。雖然唔係驚世之作,但係想輕鬆食飯,免得等太耐,這份飯無疑係個唔錯嘅選擇🍛。而店員嘅服務,真係出乎我意料之外,手忙腳亂嘅時候,都有人即刻伸出援手,飲品部分改用咗紙飲管,環保又衛生,口感同膠飲管分別唔大,只係要快啲飲完,以免佢變得太腍呢😊!總的來講,呢度就好似你喺街上隨便撞到嘅朋友,無需華麗包裝,但攪笑嘅溫馨感卻能時刻陪伴你,咁啱,又咁滿足。下次還要再嚟,飽餐一頓🍴。