2018-11-06
今晚諗住喺觀塘覓食,本身諗住食米線,但係諗諗吓都係麻麻地想~然後就經過呢間充滿希臘風情的餐廳跟住望吓門口嘅餐牌又覺得幾吸引所以就入咗去食啦!佢個價錢都幾親民,百零蚊有個湯、沙律、餐飲同埋主菜!佢個餐牌同埋d裝修都係希臘嘅小鎮風景feel~令到我感覺好似置身係希臘當中雖然冇得去旅行, 但係坐係度個感覺都非常之良好,好似去左一轉旅行咁!佢個餐牌其實都有好多選擇~例如沙律都見到有好多款揀,但係數黎數去最抵食都係個set Menu入邊嘅set dinner $200唔使有個湯同沙律餐飲仲有主菜!我哋叫咗set A芝士肉醬千層麵同埋set c鹹豬手配炸薯條~分別叫咗凍朱古力同埋凍檸茶先來個煙肉蘑菇湯,呢個蘑菇湯質地非常之順滑,調味亦都唔會太咸~上碟仲有棵樹,令到成個觀感非常之好我都唔忍心搞散個拉花之後就嚟咗先三文魚藜麥沙律~ 沙律個醋汁酸酸甜甜咁非常之開胃!藜麥都非常之有咬口~菜同青瓜爽脆,番茄就酸酸甜甜,而梨既襯托之下成個沙律都令人感覺非常之清新!呢個係set A嘅芝士肉醬千層麵,呢個千層麵實在係十分之出色!辣肉腸非常之脆口,面與面之間亦都夾左適當份量嘅肉醬,面層鋪滿芝士食落口非常之咁豐富!邊
佢個價錢都幾親民,百零蚊有個湯、沙律、餐飲同埋主菜!
辣肉腸非常之脆口,面與面之間亦都夾左適當份量嘅肉醬,面層鋪滿芝士食落口非常之咁豐富!邊位十分之脆口!令人一食完第一啖就唔想再停落去!不過由於多芝士嘅關係會有食得多會有啲漏兩個人share啱啱好強烈推介呀!
一個就係set c鹹豬手配薯條~佢個豬手皮脆得非常之誇張!豬手肉嘅質感非常之好~!伴碟嘅酸菜都非常之開胃,唔會令人食得多豬手會覺得漏~
個凍朱古力有cream實在係令我感到非常之驚喜!平時啲朱古力都會太淡但呢間沖到恰到好處
內部嘅環境裝修到好似希臘小鎮咁真係好有旅行嘅感覺!
埋單三百零蚊帶咗我地去一次希臘都幾抵呀