2011-08-07
當晚同朋友去左深水埗睇電腦, 佢話行過去長沙灣有間抵食糖水,於是就黎左呢間到果時10點多D la, 唔洗講都知出面排哂隊 , 人多到數唔哂好彩得我同朋友2個人only, 有D 2人枱仔空左可以馬上食我地叫左佢地嘅招牌 幻彩明珠 , Summer 同一個木糠蛋糕首先講下個幻彩明珠, 有黑珍珠,大明珠,涼粉,生果粒再淋上芒果汁同椰奶黑珍珠,涼粉同大明珠基本上都係甜品原材店大大包買返黎過果D貨色, 冇咩特別生果粒都唔算鮮甜, 大部份比較生同硬身最重要係個芒果汁, 基本上上面所講嘅料就冇咩味,好唔好味好重視芒果汁芒果汁係有鮮黃色, 但係冇芒果味, 都冇芒果果種香味 , 好似黃色糖膠咁搞到整個幻彩明珠好淡 =_="Summer 係我果朋友食嘅, 冇試過木糠蛋糕質感唔錯, 不過木糠蛋糕本身應該好香D 曲奇同牛油味,但同幻彩明珠一樣淡味 總括以言,整體味道偏淡,好似將D野開水咁, 只係外表色彩繽紛, 好似好吸引咁環境同衛生都唔多ok , 人多又噪, 位排到迫一迫 , 枱面仲有糖水漬加上人咁多,基本上都冇咩服務可言價錢係比旺角D糖水平10蚊左右, 但味道,環境,服務同衛生都差好遠食糖水係應該舒舒服服,
生果粒都唔算鮮甜, 大部份比較生同硬身
搞到整個幻彩明珠好淡 =_="
加上人咁多,基本上都冇咩服務可言
食糖水係應該舒舒服服, 邊食邊同朋友吹下水
如果為左食平D, 又要排長龍, 又要專登去長沙灣, 坐得又迫 , 又噪到傾唔到偈 , 味道又一般,我寧願比多少少算~