每次行過路德圍都見到大排長龍🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♀️🚶🏻識排 & 識食,梗係排💛亞玉😜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 黃豆豆腐花 ($3) (外賣碗 +$1)圖為舊相🙇🏻‍♀️ 因疫情關係依家都要用🥡外賣碗(+$1)3蚊雞真係平絕全港🇭🇰,就算加埋外賣碗都係$4🤩你話俾我聽👂🏻唔係依到食,仲有邊度搵得到?🧐雖然抵到爛,但係食落都有豆味,而且店員姐姐🧑🏻‍🍳片得完整,豆腐花唔會爛晒 / 碎晒🤍仲可以揀凍❄️ / 熱🔥,最正係店舖既薑汁係無糖🤤.🙏🏻🙏🏻希望快d唔洗再戴口罩😮‍💨可以用番瓷碗 • 瓷匙羹🥣(我覺得更有風味)食豆腐花🤍.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺豆腐花,可以揀雙拼👏🏻 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞開心🥳👉🏻豆腐花 拼 ( 紅豆沙 / 綠豆沙 / 芝麻糊 / 咋喳 / 薏米白果 )🔺除左豆腐花 • 糖水之外,仲有砵仔糕 • 糯米糍……🤗🔺價錢咁抵🤑,梗係多人食啦,但係店員姐姐冇因為多客而做到炆憎,𝐊𝐞𝐞𝐩住😊良好態度👍🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
識排 & 識食,梗係排💛亞玉😜
▪ 黃豆豆腐花 ($3) (外賣碗 +$1)
圖為舊相🙇🏻‍♀️ 因疫情關係依家都要用🥡外賣碗(+$1)
3蚊雞真係平絕全港🇭🇰,就算加埋外賣碗都係$4🤩
你話俾我聽👂🏻唔係依到食,仲有邊度搵得到?🧐
雖然抵到爛,但係食落都有豆味,
而且店員姐姐🧑🏻‍🍳片得完整,豆腐花唔會爛晒 / 碎晒🤍
仲可以揀凍❄️ / 熱🔥,最正係店舖既薑汁係無糖🤤
🙏🏻🙏🏻希望快d唔洗再戴口罩😮‍💨
可以用番瓷碗 • 瓷匙羹🥣(我覺得更有風味)食豆腐花🤍
🔺豆腐花,可以揀雙拼👏🏻 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞開心🥳
🔺除左豆腐花 • 糖水之外,仲有砵仔糕 • 糯米糍……🤗
黃豆豆腐花 ($3)
外賣自取