2024-12-19 0 瀏覽
平時鍾意食上海菜,尤其係生煎包,係我成日去開嘅生煎包專門店,今日同朋友去旺角行街經過,決定幫襯!味道一如既往咁好味!生煎包佢哋嘅生煎包係招牌,每一次食都覺得回味無窮!佢哋個皮好薄,個底熱辣辣脆卜卜!最重要係佢裏便真係好多汁!咬落去啲汁爆出嚟!而且裏面嘅肉都好大嚿!好滿足!雞絲粉皮雞絲粉皮都係另一個好鍾意食嘅小食,佢哋啲粉皮好薄,食落有少少彈牙,個手撕雞同啲汁又協調得好好,所以食落去好惹味!糖醋炸排骨湯麵個糖醋排骨炸到金黃鬆脆,咬落索索聲!上面嘅糖醋汁就酸酸甜甜,夾埋一齊食唔會好滯!搭配埋軟綿綿嘅湯麵一齊食,好味!手工豆沙窩餅仲有呢個好特別嘅豆沙窩餅,外邊係煎到好脆身,但係裏便就包裹住軟綿綿嘅紅豆沙,我同朋友都食到停唔到口!總括嚟講呢間生煎包專門店水準依舊,不愧係我嘅飯堂之一!最重要係佢好多分店,大家想食嘅話都好容易可以去任何一間分店食到~一定會繼續支持!

生煎包

雞絲粉皮