2022-10-24 126 瀏覽
呢間泰國嘢真係平靚正!分量多又飽肚,價錢貼地味道又好,性價比超高😋可惜嘅係今次去餐廳冇海鮮,如果唔係都好想試吓佢馳名嘅蝦河粉🥹今次試咗個燒澳洲穀飼牛肉飯,襯埋隻溫泉蛋蛋白仲流緊,撈飯超好食!牛肉本身好香牛味,口感一流,火候恰到好處又唔會太乾,撈埋汁食成碗飯兩三下手勢就扒晒~(但其實好大碗)另外叫咗一個脆單骨雞翼同蔗蝦,雞翼脆卜卜,變埋單骨真係啖啖肉~雞肉都好Juicy好香雞油味。而蔗蝦咬開條蔗有啲蔗糖甜甜地,送住蝦餅食令個炸皮又無咁油,又帶點清甜清新嘅感覺~炒咗一個通菜總括而言,真係冇諗過食泰國嘢可以一個人$100就食到,仲有大大個椰青飲。地點方面亦都好方便,太和站一出行幾分鐘就到,環境坐落亦都好寬敞,而且仲有啲壁畫嘅設計點綴一下,令食客恍如真係置身泰國旅行一樣🤩推介大家想食泰國嘢又想平民價平平地一定要試一試木船!