2016-01-10 379 瀏覽
我覺得冬天食雞蛋仔係件好浪漫既事囉😍講到荃灣路德圍既話, 東京站既雞蛋仔/格仔餅真係好得首先唔知點解任何時候去買都係新鮮, 攞上手就係岩岩整起既感覺。其次係平, $7/1, $12/2第三亦係最重要, 就係高質! 佢完全做到正宗雞蛋仔應有既外層薄脆, 內裡軟糯香鬆! 而且完全冇糖精苦味! 出面賣成廿蚊底個啲, 唔會係差, 但得個厚字, 失去雞蛋仔應有既口感💁 明明材料都係平, 就係平靚正先配做香港特色街頭小食! 唔通餐蛋麵$100碗叫好咩?我敢講呢度更好, 價錢亦冇得輸😎格仔餅都好好, 好鬆化, 又可以叫多醬多奶😋遙想多年前, 東京站新開時啲雞蛋仔極難食, 又厚又有苦味, 一次就冇回頭。反而附近既龍津一開時, 日日排長龍 (所以保證新鮮)風水輪流轉, 而家龍津無人問津兼有糖精苦味(早幾日食完黎), 唔怪得每次經過都一底底放晒係度冇咩人買... 而東京站就進步左好多, 晚晚都有人排隊買~ (但早幾日食, 唔知點解味道淡左)Tips 1: 背心叔叔手勢好好多, 所以如果見到係姨姨整, 可以下次先買😂Tips 2: 年宵期間價錢會瘋狂脹價, 好似十幾二十1底 lol 平時食多啲haaha
我覺得冬天食雞蛋仔係件好浪漫既事囉😍
講到荃灣路德圍既話, 東京站既雞蛋仔/格仔餅真係好得
雞蛋仔
其次係平, $7/1, $12/2
我敢講呢度更好, 價錢亦冇得輸😎
格仔餅都好好, 好鬆化, 又可以叫多醬多奶😋
3 分鐘 (外賣自取)
雞蛋仔
  • 格仔餅