前幾日去左食韓燒,搵左間未食過既諗住試下,食完只可以講:鐘意食韓燒的人有福了,你地絕對唔可以錯過呢間位於沙田銀城街既味真MIJIN MEAT!呢間平價,用料好,環境舒服既韓燒餐廳,係韓國有成超過130間分店,舖頭由韓國人主理,保證食到最正宗嘅風味。前菜同一般嘅韓燒餐廳一樣,呢度都會提供各種泡菜做前菜,仲有一大碗沙律,新鮮得嚟味道唔錯,非常開胃伊比利豬肩肉伊比利豬肩肉係呢度嘅必試之選,肉質鮮嫩多汁,脂肪分佈均勻,店員唔忙嘅時候仲會主動過嚟幫手燒,燒到焦香金黃後,用生菜夾住,再加啲泡菜,每一啖都係享受。豬梅肉豬梅肉係另一個推薦之選,肉質細膩,經過燒烤後,香味四溢,亦都係一流。最緊要嘅係,每100 g都只係59蚊,以香港嘅韓燒價錢嚟講,真係抵到喊,佛心公司!豬皮豬皮已經預先燒好,食落有少少漿漿地但又彈牙嘅感覺,沾上咖哩粉同黃豆粉,味道層次非常豐富超香口,令人一試難忘。一口燒墨魚墨魚好新鮮,燒到岩岩好後,食落有少少焦香之餘又有墨魚香,店員大推可以沾少少佢地既茄汁,酸酸甜甜咁更加惹味肥牛麵豉湯去韓國餐廳必飲佢地既大醬湯,湯底濃郁,我最鐘意一啖白飯一啖湯咁食,超爽。呢間餐廳嘅氛圍係比較家庭式,非常

前菜

伊比利豬肩肉

豬梅肉

豬皮

一口燒墨魚

肥牛麵豉湯

呢間餐廳嘅氛圍係比較家庭式,非常舒適,同朋友或家人一齊嚟食都好適合。服務人員友善貼心,成個用餐體驗都好愉快,最緊要嘅係,呢度啲嘢食真係超抵食,想食韓燒嘅朋友快啲去試下啦。

味真MIJIN MEAT
📍沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖